Začetna stran Kontakti Kazalo Obveščanje uporabnikov  
Začetna stran | Informacijski viri| E-slovarji Facebook CTK Twitter CTK Možnosti obveščanja Pišite nam 
INFORMACIJSKI VIRI
Katalog CTK
Portal DiKUL
Katalog inf.virov UL
Katalog e-gradiv UL
E-slovarji
Specializirane podatkovne zbirke za tehniko
Katalog standardov CTK
E-slovarji

Do zbirke lahko z oddaljenim dostopom dostopajo vsi uporabniki, člani CTK (ter NUK-a in drugih knjižnic na Univerzi v Ljubljani)

Do zbirke lahko z oddaljenim dostopom dostopajo le študenti in zaposleni na Univerzi v Ljubljani, ki  so člani CTK (ter NUK-a in drugih knjižnic na Univerzi v Ljubljani)

Zbirka ni dostopna z oddaljenim dostopom. 


Slovarji AMEBIS

Zbirka slovarjev Amebis obsega najpomembnejše splošne slovarje ter jezikovne priročnike založb kot sta DZS in ZRC SAZU. Zbirka je dostopna na lokacijah Univerze v Ljubljani, CTK in NUK.

IATE - Inter Active Terminology  for Europe
IATE - Inter Active Terminology for Europe in ponuja večjezikovni slovar strokovnih izrazov, ki se pojavljajo v predpisih, priporočilih in ostalih dokumentih Evropske unije. Zagotavlja prevod v 24 jezikov članic evropske skupnosti. Zbirka je prosto dostopna.

Slovarske in besedilne zbirke ZRC SAZU

Slovarske in besedilne zbirke ZRC SAZU predstavljajo različne, za uporabo v celoti brezplačne podatkovne zbirke slovarjev in besedilnih korpusov. Zbirka je prosto dostopna.

Electropedia: The World's Online Electrotechnical Vocabulary

Electropedia: The World's Online Electrotechnical Vocabulary je večjezičen slovar s področja elektrotehnike, elektronike. Nekatera področja vsebujejo tudi slovensko terminologijo. Slovar vzdržuje IEC. 

Evrokorpus

Evrokorpus je dvojezična zbirka (angleško-slovenska), sestavljena iz pomnilnikov prevodov pravnih aktov EU, ki nastajajo v Sektorju za prevajanje Službe Vlade Republike Slovenije za evropske zadeve (SVEZ) z uporabo Tradosovega prevajalskega orodja Translator's Workbench. Pri pripravi slovenske različice pravnih aktov EU sodelujejo poleg pravnih redaktorjev in redaktoric Oddelka za pravno redakcijo Službe Vlade Republike Slovenije za zakonodajo tudi strokovni redaktorji in redaktorice – področni strokovnjaki in strokovnjakinje iz resornih organov ter akademskih in drugih strokovnih institucij. Zbirka je prosto dostopna.

Oxford English Dictionary Online       

Elektronska oblika Oxford English Dictionary (druga izdaja), najbolj avtoritativnega in najobsežnejšega slovarja angleščine. Obsega približno 290 000 gesel, vključuje tudi etimologije besed, primere uporabe, izgovorjavo itn. Zahtevno iskanje omogoča uporabo različnih kriterijev, operatorjev in omejitev ipd. Zbirka je dostopna na lokacijah Univerze v Ljubljani, CTK in NUK ter z oddaljenim dostopom za študente in zaposlene z Univerze v Ljubljani.     

Oxford Reference Online

Oxford Reference Online Premium Collection služi za iskanje pomena besed, iskanje definicij, pojasnil, podatkov, oseb pid. ORO Premium obsega angleške eno- in dvojezične slovarje, strokovne slovarje (leksikone) za širok spekter področij - od posameznih panog znanosti do mitologij in merskih enot, biografske imenike (kdo je kdo itn.), zatem pa tudi podrobnejše preglede nekega področja ("Oxford Companion..."), referenčne priročnike za angleški jezik (slovnica, etimologija, kratice itn.), zemljevide, opise zdravil ipd. Zbirka je dostopna na lokacijah Univerze v Ljubljani, CTK in NUK ter z oddaljenim dostopom za študente in zaposlene z Univerze v Ljubljani.  
O CTKK
Katalog informacij javnega značaja
Poslanstvo in vizija CTK
Oddelki in službe CTK
Zgodovina CTK
CTK v slikah
UPORABNE INFORMACIJE
Kontakti
Delovni čas in koledar
Kje nas najdete?
Cenik storitev
Uporaba e-virov
Ogledi knjižnice
INFORMACIJSKI VIRI
Katalog CTK
Portal DiKUL
Katalog inf. virov UL
Katalog e-gradiv UL
E-slovarji
Specializirane podatkovne zbirke za tehniko
Katalog standardov CTK
STORITVE
Vpis in izposoja gradiva
Uporaba čitalnic
 Medknjižnična izposoja in posredovanje dokumentov
Informacijske storitve
Izdelava bibliografij
Usposabljanje uporabnikov
Eduroam.si
PATLIB informacijski center
Knjižnica FKKT
Nemška knjižnica - Deutsche Bibliothek
KONZORCIJI CTK
Novice in obvestila
Kontakti
Člani konzorcijev
Naročeni e-viri

 
AKTUALNO
Možnosti obveščanja
Spletni dnevnik CTK
Spletni dnevnik DiKUL
Publikacije CTK
CTK na družabnih omrežjih
 
Kolofon © 1998-2018 CTK - Vse pravice pridržane