Začetna stran Kontakti Kazalo Obveščanje uporabnikov  
Začetna stran | Aktualno Facebook CTK Twitter CTK Možnosti obveščanja Pišite nam 
AKTUALNO
Možnosti obveščanja
CTK na družabnih omrežjih
Spletni dnevnik CTK
Spletni dnevnik DiKUL
Publikacije CTK
Knjižne novosti
Možnost zaposlitve
Aktualno

Spremembe v CTK so zelo dinamične. O teh spremembah CTK svoje uporabnike obvešča na različne načine, večinoma v elektronskem okolju.

Možnosti obveščanja
Če želite biti sproti obveščeni o novostih v CTK-ju se lahko naročite elektronski bilten Obvestila CTK-ja, ki približno enkrat mesečno prinaša novice s področja elektronskih virov informacij v CTK-ju in na Univerzi v Ljubljani, knjižnih novosti, izobraževanja uporabnikov in ostalih storitev in virov informacij CTK-ja.
Bilten Obvestila CTK-ja lahko uporabljate na več načinov: z prebiranjem spletnega dnevnika CTK-ja, po elektronski pošti ali s prijavo na RSS kanal.

Na Obvestila CTK-ja po elektronski pošti se lahko prijavite tako, da pošljite sporočilo na naslov obvestila@ctk.uni-lj.si,  kjer v polje zadeva vpišete PRIJAVA. Prejeli boste odgovor s potrdilom o vaši uspešni prijavi na elektronski bilten Obvestila CTK-ja. Odjavo lahko naredite tako, da pošljete sporočilo na naslov obvestila@ctk.uni-lj.si, kjer v polje zadeva vpišete ODJAVA.

Spletni dnevnik CTK (blog):
Spletni dnevnik CTK-ja je dostopen na spletnem naslovu http://blog.ctk.uni-lj.si.  Na njem sprotno objavljamo novosti o delovanju knjižnice ter o virih in storitvah CTK-ja. Povzetke najpomembnejših novic boste lahko prebrali tudi na spletnem mestu CTK-ja ter v e-biltenu Obvestila CTK-ja.

Spletni dnevnik portala DiKUL:
V CTK-ju v (sodelovanju z drugimi knjižnicami UL) upravljamo s portalom DiKUL. Obveščanje o novostih virov in storitev portala lahko spremljate na spletnem dnevniku portala DiKUL na spletnem naslovu http://dikul.blogspot.com. Povzetke najpomembnejših novic boste lahko prebrali tudi na spletnem mestu CTK-ja ter v e-biltenu Obvestila CTK-ja.

RSS novice CTK-ja
Obvestila CTK-ja
Portal DiKUL

RSS (Real Simple Sydication) je tehnologija na podlagi XML-ja, s katero ste lahko samodejno obveščeni o temah, ki vas zanimajo. Ni vam treba posebej odpirati spletnega mesta z novicami, temveč lahko na svoj računalnik namestite RSS odjemalni program, ki vas ob vsaki novici na enem izmed izbranih kanalov opozorijo na to.

Kako do odjemalnega programa za uporabo RSS?
Na spletu je veliko odjemalnih programov za RSS. Ti delujejo na različnih operacijskih sistemih, tako da morate to upoštevati pri vaši izbiri. Če uporabljate Windows, lahko uporabljate program Feedreader. Uporabo RSS podpirajo tudi nekatere novejše verzije spletnih brkljalnikov, kot so MS Internet Explorer 7, Opera ali Mozilla Firefox. Uporabniki Linuxa lahko preizkusite odjemalni program Liferea. Odjemalni programi za RSS so večinoma brezplačni.

Kako lahko uporabljam RSS?
Na izbranem spletnem mestu z RSS kanali izberem enega izmed njih. Z desno tipko miške kliknemo na ikono ali na spletno povezavo in uporabimo možnost v meniju Copy Shortcut (Kopiraj bližnjico oz. Kopiraj spletno povezavo v slovenskih verzijah izbranih brkljalnikov). Odpremo odjemalni program za RSS in v okno za ustvarjanje novega kanala novic odložimo izbrano povezavo do novega vira novic (ponavadi je treba v meniju File izbrati možnost Add New Feed, z desnim klikom miške klikniti v okence, ki se odpre in z Edit/Paste odložiti skopirano povezavo). Obvestilo o novicah na izbranih kanalih se bo na zaslonu pojavljalo le, če imate odjemalni program vključen.

Publikacije CTK
Knjižne novosti
Publikacija Centralna tehniška knjižnica: vodnik po virih in storitvah (PDF, 4Mb)

CTK na družabnih omrežjih


http://www.facebook.com/ctkul
Dnevna obvestila, komunikacija z osebjem, naročila, podaljšave...


http://twitter.com/#!/CTK_UL/
Kratko in jedernato...


http://dikul.blogspot.com
Spletni dnevnik DiKUL...
http://blog.ctk.uni-lj.si
Spletni dnevnik CTK...


http://www.scribd.com/CTKUL
Prezentacije, publikacije, objave, članki, raziskave...


http://www.flickr.com/photos/ctkul
Slike knjižnice...


O CTK
Katalog informacij javnega značaja
Poslanstvo in vizija CTK
Oddelki in službe CTK
Zgodovina CTK
CTK v slikah
UPORABNE INFORMACIJE
Kontakti
Delovni čas in koledar
Kje nas najdete?
Cenik storitev
Uporaba e-virov
Ogledi knjižnice
INFORMACIJSKI VIRI
Katalog CTK
Portal DiKUL
Katalog inf. virov UL
Katalog e-gradiv UL
E-slovarji
Specializirane podatkovne zbirke za tehniko
Katalog standardov CTK
STORITVE
Vpis in izposoja gradiva
Uporaba čitalnic
Medknjižnična izposoja in posredovanje dokumentov
Informacijske storitve
Izdelava bibliografij
Usposabljanje uporabnikov
Eduroam.si
PATLIB informacijski center
Knjižnica FKKT
Nemška knjižnica - Deutsche Bibliothek
KONZORCIJI CTK
Novice in obvestila
Kontakti
Člani konzorcijev
Naročeni e-viri

 
AKTUALNO
Možnosti obveščanja
Spletni dnevnik CTK
Spletni dnevnik DiKUL
Publikacije CTK
CTK na družabnih omrežjih
 
Kolofon © 1998-2018 CTK - Vse pravice pridržane