SciFinder

Zbirka SciFinder je od 30.12.2011 dostopna le na spletnem vmesniku.

Za uporabo spletnega vmesnika se je potrebno registrirati. Registracija je možna le iz računalnikov, ki so v prostorih UL, uporaba od doma je možna le preko VPN fakultete.

POMEMBNO: V času izbruha Covid 19 (Coronavirus) je registracija in uporaba za študente in zaposlene možna od doma tudi preko oddaljenega dostopa.

Pri registraciji morate navesti svoje ime, priimek in veljaven elektronski naslov ter določiti uporabniško ime in geslo. Za uporabniško ime predlagamo “imepriimek” (brez narekovajev) ali pa kar e-mail, geslo pa mora biti dolgo najmanj sedem znakov, pri čemer mora biti v geslu vsaj ena številka, ena velika črka in en od posebnih znakov (@,#,%..) – več o geslih izveste tukaj. Na koncu si morate izbrati tudi varnostno vprašanje in določiti odgovor nanj, ki ga boste potrebovali v primeru, da boste geslo pozabili. V postopku registracije in uporabe morate izbrati zbirko SciFinder Classic!

Registracija

Po uspešno končanem prvem delu registracije dobite na svoj elektronski naslov sporočilo, v katerem morate klikniti na poslano povezavo. S tem je registracija končana in lahko pričnete uporabljati SciFinder. Za dostop do zbirke uporabite spodnjo povezavo (pri uporabi z oddaljenim dostopom od doma po zaključku registracije zbirke ne boste mogli takoj uporabljati, ampak se boste morali ponovno prijaviti preko spodnje povazave)

Dostop do SciFinder Classic

Prosimo, da se po končanem delu obvezno odjavite s klikom na povezavo “Sign Out”, ki je v desnem zgornjem kotu zaslona.