Začetna stran Kontakti Kazalo Obveščanje uporabnikov  
Začetna stran | Storitve | Eduroam.si Facebook CTK Twitter CTK Možnosti obveščanja Pišite nam 
STORITVE
Vpis in izposoja gradiva
Uporaba čitalnic
Medknjižnična izposoja in   posredovanje dokumentov
Informacijske storitve
Izdelava bibliografij
Usposabljanje uporabnikov
Eduroam.si
Patlib center
Knjižnica FKKT
Nemška knjižnica - Deutsche Bibliothek
Eduroam.si

V prostorih CTK je uporabnikom na voljo brezžični dostop do interneta - Eduroam, ki omogoča varen, preprost in brezplačen dostop do brezžičnega omrežja. Eduroam je mednarodno akademsko brezžično omrežje, ki omogoča študentom in zaposlenim na univerzah ter drugih izobraževalnih in raziskovalnih organizacijah brezžičen dostop v matičnih organizacijah, kot tudi gostovanje na vseh inštitucijah, ki so članice omrežja Eduroam.

Pogoj za uporabo brezžičnega omrežja je, da je uporabnik član neke organizacije, ki je vključena v Eduroam in da v svoji organizaciji pridobi uporabniško ime in geslo. Seznam organizacij, ki so trenutno vključene v Eduroam v Sloveniji se nahaja na strani www.eduroam.si. Vsi uporabniki, ki jim je geslo podelila matična organizacija lahko uporabljajo brezžično omrežje v CTK (in drugih članicah Eduroam) brez posebne prijave na povsem enak način kot v matični organizaciji.

Če pa vaša matična organizacija (še) ni vključena v Eduroam, ste pa član CTK, lahko začasno uporabniško ime in geslo za uporabo brezžičnega omrežja v CTK dobite pri nas. S takim uporabniškim imenom žal zaradi pravil Eduroma ne morete gostovati v omrežjih drugih organizacij. Za pridobitev uporabniškega imena v CTK in druge informacije se oglasite pri informacijski mizi.

Eduroam je zaščiteno omrežje, kar pomeni, da sta tako postopek prijave v omrežje, kot tudi ves ostali promet šifrirana in preverjena s certifikati. Za dostop do tako zaščitenega omrežja morate pred uporabo namestiti posebnega odjemalca,  vaša brezžična mrežna kartica pa mora podpirati varnostni protokol WPA in šifriranje TKIP (to najlažje zagotovite s posodobitvijo gonilnikov za kartico). Podrobnejša navodila za namestitev in konfiguracijo so na strani http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/eduroam/navodila-za-povezavo.html. Pri namestitvi in konfiguraciji odjemalca vam bodo pomagali sodelavci naše službe za informacijsko tehnologojo.

Uporabniki morajo spoštovati veljavno zakonodajo, pravila uporabe akademskega omrežja Arnes, pravila svoje matične inštitucije ter pravila in pogoje uporabe interneta in elektronskih virov CTK.

Če brezžično omrežje ne deluje, vas prosimo, da o tem obvestite našo tehnično službo na telefon (01) 200 34 44 ali po elektronski pošti na naslov help-desk@ctk.uni-lj.si.
 

O CTK
Katalog informacije javnega značaja
Poslanstvo in vizija CTK
Oddelki in službe CTK
Zgodovina CTK
CTK v slikah
UPORABNE INFORMACIJE
Kontakti
Delovni čas in koledar
Kje nas najdete?
Cenik storitev
Uporaba e-virov
Ogledi knjižnice
INFORMACIJSKI VIRI
Katalog CTK
Portal DiKUL
Katalog e-virov UL
E-revije
E-knjige
E-slovarji
Specializirane podatkovne zbirke za tehniko
Katalog standardov CTK
STORITVE
Vpis in izposoja gradiva
Uporaba čitalnic
Medknjižnična izposoja in posredovanje dokumentov
Informacijske storitve
Izdelava bibliografij
Usposabljanje uporabnikov
Eduroam.si
Patlib center
Knjižnica FKKT
Nemška knjižnica - Deutsche Bibliothek
KONZORCIJI CTK
Novice in obvestila
Kontakti
Člani konzorcijev
Naročeni e-viri

 
AKTUALNO
Možnosti obveščanja
Spletni dnevnik CTK
Spletni dnevnik DiKUL
Publikacije CTK
CTK na družabnih omrežjih
 
Kolofon © 1998-2012 CTK - Vse pravice pridržane