Logotip CTK

Pridružite se spletnemu predavanju v živo

Mednarodno predavanje “Data stewardship”

rezervirajte svoje mesto

Predavanje bo potekalo preko platforme ZOOM, 15.4.2021 (četrtek) ob 10.00. (Povezavo prejmete na dan predavanja po e-pošti.)

VSEBINA PREDAVANJA IN RAZPRAVE:

Dr. Connie Clare bo na predavanju spregovorila o upravljanju podatkov (ang. data stewardship) in vlogi upraviteljev podatkov (ang. data stewards) na univerzi, kako so organizirani in kako so usposobljeni za to delo.

Specifično se bo dotaknila, kako je to delo poteka v partnerskih organizacijah 4TU.ResearchData (TU Delft, TU / Eindhoven in Univerza Twente.)

Ena njenih ključnih nalog dr. Connie Clare je vodenje mreže data stewardov (delovni slovenski prevod “upravljalci podatkov”) na tehničnih univerzah. Na predavanju bo tako lahko poleg razmer na TU Delft govorila tudi o tem, kako organizirajo upravljanje in ravnanje z raziskovalnimi podatki na drugih tehničnih univerzah.

  • Raziskovalcem
  • Visokošolskim knjižničarjem in zaposlenim v podpornih službah Univerze v Ljubljani
  • Ostalim knjižničarjem, zaposlenim v drugih visokošolskih specialnih knjižnicah

Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku,snemano in kasneje naloženo na Youtube, medtem kot bo drugi del – razprava anonimna. Obenem vas vljudno vabimo, da nam sporočite vsa morebitna vprašanja.

Predavateljica

dr. Connie Clare

Dr. Connie Clare je članica ekipa 4TU.ResearchData, repozitorija raziskovalnih podatkov na nizozemski univerzi TU Delft.

Portret

Vir slike: RD Alliance

Skip to content