Uporaba piškotkov na spletnih straneh CTK

Pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje podatkov ali dostop do podatkov, shranjenih na vašem računalniku ali mobilni napravi, urejata Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) in Splošna uredba EU o varstvu podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR).

Kaj so piškotki

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se ob obisku spletne strani prenesejo na vaš računalnik ali mobilno napravo. Piškotki običajno vsebujejo ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek; življenjsko dobo piškotka in vrednost, ki je običajno neko naključno generirano edinstveno število.

Piškotki na spletni strani www.ctk.uni-lj.si skrbijo za boljšo uporabniško izkušnjo in vam omogočajo uporabo spletne strani ter funkcionalnosti na strani (prijava v poslovalnico, ogled videov, deljenje vsebin na družbenih omrežjih) ter zbirajo agregirane informacije o uporabi naše spletne strani.

Piškotki sami po sebi ne omogočajo vaše identifikacije in samo z njimi ni mogoče ugotoviti kdo konkretno ste.

Nastavitve piškotkov v vašem brskalniku

Nameščanje piškotkov na vašo napravo lahko nadzirate tudi s pomočjo nastavitev v vašem brskalniku. V primeru spremembe pogojev piškotkov, bomo vse predhodne piškotke v našem upravljanju pobrisali in namestili v skladu z novo objavljenimi pogoji. Piškotke, ki so bili nameščeni na naši spletni strani in so v upravljanju drugih (npr. AddThis, Google, itd.) ne moremo pobrisati oz. to lahko storite sami v nastavitvah vašega brskalnika.

Na spodnjih povezavah si lahko preberete navodila za nadzor nad piškotki prek nastavitev brskalnika:

Internet Explorer 9 – za navodila klikni TUKAJ

Internet Explorer 7 in 8 – za navodila klikni TUKAJ

Google Chrome – za navodila klikni TUKAJ 

Mozzila Firefox – za navodila klikni TUKAJ

Opera (stran v angleškem jeziku) – za navodila klikni TUKAJ

Safari (stran v angleškem jeziku) – za navodila klikni TUKAJ

Vrste piškotkov

Ključni piškotki

Ključni piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.

Analitični piškotki

Piškotki, s katerimi merimo število obiskovalcev na spletnih straneh. Niso nujno potrebni za delovanje strani, nam pa zelo olajšajo sprejemanje odločitev, s katerimi zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.

Piškotki vdelanih vsebin

Z namenom, da bi obogatili naše vsebine, vanje včasih vdelamo videoposnetke in druge vsebine s strani, kot je na primer Youtube. CTK strani, ki vsebujejo tovrstne zunanje vsebine, lahko na vaš računalnik nameščajo piškotke s teh spletnih strani. Prav tako svoje piškotke nameščajo družabna omrežja, ki jih izberete za deljenje kakšne od CTK vsebin. CTK nad nameščanjem omenjenih piškotkov nima nadzora in spreminjanje nastavitev na tej spletni strani na nameščanje teh piškotkov ne more vplivati. Za več informacij o teh piškotkih obiščite spletno stran, ki je posamezen piškotek namestila.

Seznam piškotkov

IME PIŠKOTKATRAJANJENAMENOPIS
_ga2 letiStatistika ogledov spletne straniPiškotki servisa Google Analytics, za analizo obiska naše spletne strani. Sledijo vam anonimno in ne prepoznajo vaših osebnih podatkov, zgolj aktivnosti na naši spletni strani. Dostop do podatkov zbranih prek teh piškotkov ni na voljo tretjim osebam.
_gat1 minutaStatistika ogledov spletne straniPiškotki servisa Google Analytics, za analizo obiska naše spletne strani. Sledijo vam anonimno in ne prepoznajo vaših osebnih podatkov, zgolj aktivnosti na naši spletni strani. Dostop do podatkov zbranih prek teh piškotkov ni na voljo tretjim osebam.
_gid1 danStatistika ogledov spletne straniPiškotek se uporablja za ločevanje uporabnikov pod naključno generiranimi enoličnimi identifikatorji.
birdseed_idčas trajanja sejeIzvajanje pogovora z uporabnikiBirdseed je orodje s katerim lahko bolje komuniciramo z uporabniki preko chata.
tl_1319_1319_101 mesecIzvajanje pogovora z uporabnikiThrive Leads je orodje CTK, s katerim lahko bolje komuniciramo z uporabniki.
tl_2049_2050_111 mesecIzvajanje pogovora z uporabnikiThrive Leads je orodje CTK, s katerim lahko bolje komuniciramo z uporabniki.
tve_leads_unique
1 mesecIzvajanje pogovora z uporabnikiThrive Leads je orodje CTK, s katerim lahko bolje komuniciramo z uporabniki.
tlf_11
2 dniIzvajanje pogovora z uporabnikiThrive Leads je orodje CTK, s katerim lahko bolje komuniciramo z uporabniki.