Dekorativna slika

KNJIŽNICA STVARI CTK

Knjižnica stvari je zbirka predmetov za izposojo, ki širi meje tradicionalno opredeljenega knjižničnega gradiva. S Knjižnico stvari želimo v CTK našim uporabnikom ponuditi fizična orodja, potrebna za podporo vseživlenskega učenja in ustvarjalnosti, ter otrokom in odraslim zagotoviti nove načine za interakcijo in raziskovanje. Zbirka podpira poslanstvo knjižnice, da spodbuja skupnost in bogati življenja posameznikov z učenjem, sodelovanjem in povezovanjem.

.

dekorativna slika

Knjižnica stvari dopolnjuje se dva nasa projekta, in sicer Ustvarjalnico CTK, ter nudi dodatno podporo pri občinski znanosti (citizen science). Knjižnica reči CTK, Ustvarjalnica CTK in občinska znanost so med seboj zelo povezani, amapak ključni deležnik tega trikotnika pa so naši uporabniki.

KAKO POTEKA IZPOSOJA?

Dekorativna slika

REZERVACIJA

Imate novo idejo ali šolski projekt? Potem si oglejte naš katalog predmetov. Najdite, ter rezerverajte orodje, ki ga potrebujete pri izvedbi projekta. Rezervacija poteka tako, da preko e-maila Miha.Knez@ctk.uni-lj.si  ali telefona 01 2003 442 rezervirate orodje.

Dekorativna slika

prevzem

Rezervirano orodje prevzamete v knjižnici reči v sobi 105. Ob prevzemu preverimo brezhibnost orodja in podpišemo izjavo o izposoji.

Dekorativna slika

razlaga

Ob prevzemu vam pojasnimo delovanje orodja, priložimo varnostna navodila in odgovorimo na morebitna vprašanja.

Kdo si lahko izposodi orodje/opremo?
 
Kakšni predmeti so navoljo za izposojo?
 
Kdaj je Knjižnica stvari CTK odprta?
 
Kje lahko prevzamem/vrnem izposojeno opremo/orodje?
 
Kako rezerviram opremo/orodje?

 

Za koliko časa si lahko sposodim opremo?

šivalni stroj janome juno j15

KATALOG PREDMETOV

Katalog predmetov je prilagojen tako, da v zbirki našim uporabnikom ponujamo priložnost, da se spoznajo z novimi kot tudi starejšimi tehnologijami.Uporabniki lahko preizkusijo predmete in orodja pred nakupom, v okviru zelene knjižnice pa podpiramo sharing economy s tem ,da ponujamo uporabnikom dostop do predmetov, ki so običajno manj dostopna ali pa jih potrebujejo samo enkrat ali dvakrat na leto za kratkoročno obdobje.

Imate priporočilo za zbirko? Oddate ga lahko na email: Miha.Knez@ctk.uni-lj.si

KONTAKT