Individualna ali skupinska usposabljanja na vašo zahtevo

Zakaj izobraževanje v knjižnicah? Učinkovita uporaba informacijsko-komunikacijske tehnologije je v sodobni družbi ena od značilnosti informacijsko pismenosti. Ponudba informacijskih virov v slovenskih knjižnicah je vsak dan bogatejša, zato bi vam radi olajšali njihovo uporabo.

Večina usposabljanj je namenjena članom CTK, študentom in zaposlenim na Univerzi v Ljubljani, ki si želijo pridobiti novo znanje s področja knjižnične informatike oz. učinkoviteje izrabiti možnosti, ki jih ponujajo iz dneva v dan novi in ne vedno enostavni informacijski viri. Organiziramo tudi posvete, delavnice in tečaje za knjižnične delavce.

Usposabljanja so prilagojena  zahtevam uporabnikov in jih pripravimo glede na predznanje uporabnikov.

Usposabljanja izvajajo naši informacijski specialisti in bibliotekarji z dolgoletnimi izkušnjami pri uporabi sodobnih informacijskih virov. Med njimi so inženirji kemije, elektrotehnike, strojništva in gradbeništva, arhitekti, bibliotekarji in drugi.

Za člane CTK-ja so usposabljanja brezplačna.

Za organizacijo usposabljanja pokličite Tilna Mandlja, 01 2003 410 ali pošljite e-pošto na tilen.mandelj@ctk.uni-lj.si. Po dogovoru bomo za vas organizirali individualno usposabljanje.

Vodeni ogledi knjižnice za skupine

Po dogovoru lahko organiziramo ogled in predstavitev storitev CTK. Obisk je prilagojen vaši inštituciji tako po zahtevnosti kot po trajanju.

Obisk na vaši inštituciji

Po dogovoru (za večje skupine) lahko pride informacijski specialist CTK opraviti tečaj tudi na vašo inštitucijo.

Dodatne informacije

Število udeležencev usposabljanja je zaradi prostorskih zmogljivosti omejeno na 12 oseb. Usposabljanje izvajamo tudi individualno. Rok za prijavo in odjavo je vsaj 2 dni pred najavljenim terminom. Urnik usposabljanj je možno prilagoditi željam udeležencev.

Vaše želje, pripombe in prijave sprejema: Tilen Mandelj, CTK Ljubljana, Trg republike 3, tel. 01 2003 410, e-pošta: tilen.mandelj@ctk.uni-lj.si.