CAS SciFindern

Z letom 2022 je zbirka dostopna na novi platformi CAS SciFindern.

Za uporabo spletnega vmesnika se je potrebno registrirati.

Pri registraciji morate navesti svoje ime, priimek in veljaven elektronski naslov, ki ga je izdala vaša organizacija (s prehodom na novo platformo je registracija možna le z uporabo poštnega naslova v okviru poštnega naslovnega prostora UL po shemi @”entiteta”.uni-lj.si, kjer je entiteta kratko ime članice, pridružene članice, študentska domena ali domena UL) ter določiti uporabniško ime in geslo. Za uporabniško ime predlagamo “imepriimek” (brez narekovajev) ali pa kar e-mail vaše organizacije, geslo pa mora biti dolgo najmanj sedem znakov, pri čemer mora biti v geslu vsaj ena številka, ena velika črka in en od posebnih znakov (@,#,%..) – več o geslih izveste tukaj. Na koncu si morate izbrati tudi varnostno vprašanje in določiti odgovor nanj, ki ga boste potrebovali v primeru, da boste geslo pozabili.
Registracija in uporaba za študente in zaposlene je možna tudi od doma preko oddaljenega dostopa.

Registracija

Po uspešno končanem prvem delu registracije dobite na svoj elektronski naslov sporočilo, v katerem morate v roku 48 ur klikniti na poslano povezavo. S tem je registracija končana in lahko pričnete uporabljati  CAS SciFindern.

Za dostop do zbirke uporabite spodnjo povezavo (pri uporabi z oddaljenim dostopom od doma po zaključku registracije zbirke ne boste mogli uporabljati takoj, ampak se boste morali ponovno prijaviti preko spodnje povezave):

Dostop do CAS SciFindern

Prosimo, da se po končanem delu obvezno odjavite s klikom na ikono Account  in nato Log Out v desnem zgornjem kotu zaslona.

POMEMBNO OPOZORILO!

Uporabniki, ki ste v preteklosti pri registraciji navedli e-poštne naslove »splošnih« ponudnikov (kot na primer @gmail.com, @hotmail.com, @siol.net in podobno), morate najkasneje do 30. septembra 2022 tak naslov zamenjati z e-poštnim naslovom UL. To storite tako, da se prijavite in v svojem profilu zamenjate podatek o elektronski pošti (v vmesniku CAS SciFindern v desnem kotu zaslona izberite Account, My CAS Profile, Contact Information). Po spremembi naslova boste nanj prejeli verifikacijsko kodo, s katero dokončno potrdite novi naslov.

Po 1. oktobru 2022 bodo profili uporabnikov z neustreznimi e-poštnimi naslovi avtomatično ukinjeni.