Program v Ustvarjalnici CTK

V Ustvarjalnici želimo našim uporabnikom ponuditi opremo na področju 3D-tehnologij, kot so različni 3D-tiskalniki, 3D-skenerji s pripadajočo programsko opremo, različni šivalni stroji, oprema za elektrotehniko ter različna orodja za oblikovanje materialov. Med letom bomo izvajali usposabljanja za samostojno rabo orodij, ki bodo na voljo v Ustvarjalnici. Spodbujali bomo DIY projekte ter organizirali različne delavnice, tečaje, razstave in druge dogodke.

Usposabljanja v Ustvarjalnici CTK potekajo v različnih oblikah;

  • Tečaji za samostojno uporabo opreme,
  • delavnice,
  • svetovanja in individualna usposabljanja.

Vsa usposabljanja v Ustvarjalnici CTK so v celoti brezplačna. Pogoj za udeležbo je, da ste član CTK in da se strinjate s pogoji uporabe.

Za udeležbo na vseh oblikah usposabljanja se je potrebno predhodno prijaviti oz. najaviti na email: Miha.Knez@ctk.uni-lj.si oz. preko telefona: 01 2003 442.

 

Tečaji za samostojno uporabo opreme

Našim uporabnikom nudimo tečaje ob ponedeljkih, sredah in petkih med 10.00 in 13.00 uro (razpored je naveden pri posameznih tečajih) oz. po predhodnem dogovoru v prostorih Ustvarjalnice CTK. Nekatere tečaje po predhodnem dogovoru izvajamo tudi na daljavo. Tečaj izvedemo tudi za enega udeleženca, največje število udeležencev pa je tri. Tečaji trajajo predvidoma eno uro oz. po potrebi.

Seznam tečajev:

Delavnice

Namen delavnic v Ustvarjalnici CTK je izdelava konkretnih izdelkov. Na delavnicah želimo spodbujati celovito uporabo opreme kot tudi informacijskih virov CTK (npr. ustrezna literatura). Delavnice prilagajamo potrebam posameznih uporabniških skupin na podlagi predhodnega znanja in izkušenj (npr. prilagojene delavnice za otroke, odrasle, delavnice za potrebe študijskih programov Univerze v Ljubljani in drugih visokošolskih zavodov ipd.). Delavnice v celoti lahko prilagodimo vašim željam.

Že pripravljene delavnice, ki jih lahko kadarkoli ponudimo:

  • 3D-modeliranje in 3D-tiskanje.
  • Kreativna kiparska delavnica: izdelaj portret v glini.
  • Kiparjenje za otroke.
  • Izdelava papirnatih modelov s pomočjo Cricut Makerja 3.

 

Svetovanja:

V Ustvarjalnici vam ponujamo tudi svetovanje in individualno pomoč na področju 3D-tiska in 3D-oblikovanja in uporabe druge opreme. Pri tem vam svetujejo tudi informacijski specialisti CTK – strokovnjaki s posameznih področij (npr. arhitektura, strojništvo, gradbeništvo, elektrotehnika…), ki vam lahko po potrebi predlagajo tudi uporabo informacijskih virov CTK.

 

Za svetovanja smo dosegljivi na:

Tel: 01 2003 442

email: Miha.Knez@ctk.uni-lj.si