USTVARJALNE DELAVNICE CTK

Kiparska delavnica

Kreativno kiparsko delavnico: Izdelaj portret v glini  za člane CTK pripravljamo med tednom in sobotah po potrebi. Ker smo omejeni s prostorom je maksimalno število udeležencev omejeno na največ 5 oseb. Delavnica je za člane CTK brezplačna.

V Ustvarjalnici CTK za vas organiziramo brezplačno kreativno kiparsko delavnico, na kateri se bomo s kreativnim pristopom  naučili kako napravimo umetniški portret. Na delavnici se bodo udeleženci spoznali s osnovnimi principi oblikovanja z glino in z urjenjem spretnosti in opazovanjem izdelali portret. Obravnavali bomo različne kiparkse pripomočke, kot so različne modelirke, gladilke, itd.. Prav tako bomo obravnavali različne faze modeliranja in oblikovanja portreta, od začetnih kjer se spoznamo z glino in filozofijo odvzemanja in dodajanja materiala, naučili se bomo izdelati dobro podnožje oz. bazo, ki je osnova za uspešno kiparjenje, do kasnejsih faz kjer bomo spoznali proporce in nekaj malega anatomije glave. Nakoncu pa se bomo posvetili še najmanjšim podrobnostim s katerimi bomo ustvarili izrazit in živ portret.

Delavnico vodi in organizira akad. kip. Miha Knez.

Dekorativna slika

Kreativno delavnico za otroke s pomočjo 3D-pisala za člane CTK pripravljamo med tednom in sobotah po potrebi. Ker smo omejeni s prostorom je maksimalno število udeležencev omejeno na največ 5 oseb. Delavnica je za člane CTK brezplačna.

Cilj delavnice je udeležencem predstaviti 3D-umetnost s pomočjo 3D-pisala. S 3D-pisalom lahko udeleženci raziskujejo in razvijajo svoje spretnosti in ustvarjalnost na malo drugačen a inovativen način.

Udeleženci bodo na začetku spoznali različne načine za izdelavo 2D-oblike s pomočjo vzorca narisanega na papirju, ter s tem natrenirali natančnost in pravilno rabo 3D-pisala, nato pa se bodo preizkusili še v bolj svobodni obliki, kjer bodo lahko izrazili svojo ustvarjalnost.

Na delavnici bodo udeleženci ustvarjali različne obseke za ključe, zaznamke za knjigo, tisti bolj pogumni pa se bodo lahko lotili tudi bolj zapletenih oblik, kot so različne živali, mitološka bitja, itd…

Delavnico vodi akad. kip. Miha Knez.